Sağlıklı Ekmek Nasıl Olmalı?

Her öğünde mutlaka tüketilen ve yoğun bir E vitamini içeren ekmek hayatımızda çok önemli bir yere sahiptir. Bu anlamda E vitamini içeren haplar kullanmaktansa tam buğday ürünü ekmek tüketmek daha mantıklı olacaktır. Ancak ne yazık ki her ekmek sağlıklı değildir.

Peki sağlıklı ekmek seçiminde dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir ?
-Öncelikle seçtiğiniz ekmeğin ağırlığı ile boyu orantılı olmalıdır. Ekmek ağırlığının, boyunun 3 katı olması ekmekteki kimyasal oranının yüksek olduğu anlamına gelmektedir.
-Ekmek iyi pişmiş ve yanmamış olmalı, ezik ve kirli ekmek almamaya dikkat edilmelidir.
-Bembeyaz kabarmış ekmek insan sağlığı için zararlıdır. Çünkü ekmeği tam beyaz hale gelmesi için içerisine beyazlatıcı maddeler katılmaktadır. Bu nedenle bu ekmeklerden kesinlikle uzak durulmalı ve tam buğday unu ile üretilmiş ekmek satın alınmalıdır.

Tam buğday unu ile üretilen ekmekler;
-Özellikle bazı B grubu vitaminleri posa ve mineraller yönünden zengindir.
-İçeriğinde barındırdığı biyoaktif bileşenler sayesinde besleyici değeri yüksek olmaktadır.
-Bireye az miktarda tokluk hissi verir ve daha çok enerji depolamasını sağlar.
-Bireyde kanser, hipertansiyon ve kalp damar hastalıkları önemli sağlık sorunlarının oluşumunu önler.
Kaynak.7gunsaglik