Zararlı maddeleri temizleyen detoks görevi gören besinleri inceleyelim. Karaciğer, böbrekler ve bağırsaklar gibi organları temizler zararlı toksinlerden arındırır.
Enginar. Kuşkonmaz gibi sebzeler probiyotik yönünden zengindir. Barsaklarda iyi bakterileri korur organların yükünü azaltır. Bağışıklığı teşvik eder metabolizmayı canlandırır.
Lahana. Brokoli karnabahar lif oranı yüksektir. Bağırsak böbrek karaciğer sağlığını olumlu etkiler. Toksinleri atar organ sağlığını destekler düzenli sindirimi sağlar.
Portakal. Antioksidan ve C vitamini deposudur. Glutatyon karaciğer detoksu için iyidir. Karaciğer fonksiyonlarını geliştirir.
Yumurta sistein içerir yorgunluk ve ayılmaya iyi gelir. Alkol metabolizmasını çürütür kendinize getirir. Toksik yıkıcı özellikler taşır.
Patates ve mercimek içerdikleri yüksek oranda vitamin ve besin değerleri ile hücre fonksiyonu sindirim metabolizma için bire birdir.
Yulaf gıda emilim hızını yavaşlatır. Bakterileri dengeler karaciğeri korur. Yoğurt ise probiyotiktir kan şekerini dengeler vücudu temizler.
Kaynak.7gunsaglik