Daima Mutfağınızda Bulundurmanız Gereken Besinler

Sızma zeytinyağı. Akdeniz diyeti dünyaca ünlü beslenme türüdür ve çok sağlıklıdır.

Yağsız az yağlı yoğurt. Protein kalsiyum deposudur. Porsiyon başına 100 kalori içerir.

Bal. Çok yönlü bir tatlandırıcı olan bal öksürük gibi birçok hastalığa devadır.

Fasulye. Protein ve lif açısından zengin bir kaynaktır. Nohut, barbunya gibi türleri tüketilmeli.

Yumurta. Kalorisi çok değildir ve çok büyük bir protein kaynağıdır. Kilo aldırmadığı gibi diyette büyük bir yardımcıdır.

Deniz tuzu. Tuz alımını sınırlandırın deniz tuzuna yönelin. Hazır şeyleri yemeyin kendiniz pişirin.

Salça. Kalori ve yağ oranı düşük salçalarınızı evde hazırlayın.

Muz. Tatlılık kaynağı olarak gelen muz aşırıya kaçmadan tüketilmeli. Potasyum deposudur.



Çikolata. Bitter hastalıklarla savaşır kilo kaybına yardımcıdır.

Aromalı sirke. Kalp, kan damarları ve dolaşım için gereklidir.

Et suyu. Protein ve az kalori içeren bir lezzettir.

Yağsız tavuk ve hindi eti de önerilir.
Kaynak.7gunsaglik