Mavi peynir. Zengin miktarda histamin içerir ve kaşıntı sebebidir. Göz yaşarması, hapşırma ve burun tıkanıklığı yapar.
Maydanoz. Kızılağaç ve kayın polenlerine alerjisi olanlarda daha etkilidir. Çapraz reaktörler içerir sezon boyunca alerji yapabilir.
Domates. Histamin ve ot polenleri içerir mevsim boyunca yoğun alerji belirtileri yaşarsınız.
Badem. Bu mevsimde alerji olma riski artar fındık ve bademli süt, kurabiye gibi tüm ürünlerde alerji durumu riski fazladır.
Şarap. Fermente edilen bu ürün alerji zeminini hazırlar histamin içerir. Astım ve alerji yapar belirtileri artırır. Sülfit içeriği çoktur.
Muz. Öksürük, hapşuruk ve alerji belirtileri yapar.
Kereviz. Polenlerinden ötürü alerji nedenidir.
Kaynak.7gunsaglik