Uluslar arası gıda ve ilaç dairesinin ve uzmanların bildirilerine göre balığın sağlığa faydaları saymakla bitmez.
Özellikle gebelik boyunca balık tüketimi bebeğin gelişimini anne karnında destekler. Hamileler haftada 2 kez balık tüketmelidir. Balık az miktarda kimyasal içerir ve omega 3 yağları ile anne ile bebeği korur. Balığın yağ asitleri özellikle beyin gelişimini destekler. Bebek beyin gelişimi ve onarımı için harika bir etkendir.
Omega 3 ayrıca cıvanın enflamatuar etkisine karşı da koruyucudur ve bünyesinde cıva değeri yükselen kişileri bundan korur. Hamileler ve anne karnındaki bebeklerde yükselen cıva değerlerine karşın balık tüketen gebelerde bu sorun azalır ve etkileri önlenir. Çoklu doymamış yağ asitleri nörolojik gelişimi destekler ve zararlı etkenlerden bebeği korur. N3 ve N6 iltihabından korur ve balık çok iyi pişirilmeli ve seçilmelidir. Mevsiminde taze balıklar tüketilmelidir.
Kaynak.7gunsaglik