Aç kalmadan üstelik yiyerek ve tok kalarak lezzetin de tadına vararak kilo verin haydi hemen başlayın.
Avlanmadan, dağ tepe gezip toplamadan, ekip biçmeden besine ulaşmak modern yaşamım getirdiği şişmanlığın en büyük sebebi olarak görülüyor. Üstelik mühendislik harikası gibi sunulan, bayatlanması engellenmiş, yapay lezzet katıcı ve renklendiricilerle giydirirmiş besinlerin kilo aldırıcı ve birçok süregelen hastalığa neden olduğu biliniyor. Şişmanlık sorunu kalori miktarından çok, yediğimiz besinin cinsi ile ilgilidir. Florence Nightingale Hastanesi’nden Dr. Özgür Şamilgil tok tutan, kilo alımını önlemeye yardımcı olan besinleri ve faydalarını anlattı…
Siyah çikolata ile bir hayat her zaman güzeldir…
Yağ yakmayı kolaylaştırıyor. Tuza, şekere, yağa karşı iştahı azaltıyor. Kalp damar hastalıkları ve yüksek tansiyona karşı koruyucu etki gösteriyor.
Siyah fasülye, barbunya, mercimek, nohut: İşte tokluğun sırrı!
Protein ve lif içeriği yüksek olduğundan yavaş sindiriliyor ve uzun süre tok tutuyor.
Sihirli bir meyve: Avokado
Bu tropik meyve içerdiği faydalı yağ, protein ve yüksek lif oranı sayesinde hem lezzetli hem de doyurucu kilo almayı engelleyici besinler arasında gösteriliyor.
Yulafı hayatımızdan çıkarmayalım
Bol miktarda lif ve sağlıklı karbonhidrat (Şeker) içerdiğinden kahvaltıda tüketilmesi yağ yakılmasını kolaylaştırıyor sık acıkmayı engelliyor.
Bir esaslı anne yiyeceği: Yoğurt
Birçok çalışma yoğurt tüketiminin kilo vermeye yardımcı olduğunu, protein içeriği sayesinde tok tutucu olduğunu gösteriyor. Üstelik ev yapımı yani probiyotik içeriği yüksek olan yoğurdun sindirimi kolaylaştırıcı, bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği de bulunuyor. Vücudumuz proteini yakarken karbonhidrat yakmaya göre çok daha fazla kalori harcadığından protein içeriği yüksek besinlerle kilo vermek daha kolay oluyor.
Greyfurtsuz bir hayat düşünemiyorum diyenlerden misiniz?
Her yemekten önce yenen yarım adet greyfurtun kilo verdirdiğini gösteren araştırmalar var. Yağ yakıcı olmasa da tokluk hissi vermesi ile ön plâna çıkıyor.
Badem, ceviz, fındık atıştırmalıkları
Kavrulmamış ham haliyle tüketildiklerinde doyurucu özellikleri, içerdikleri faydalı yağ asitleri ve yüksek antioksidan özellikleri insülin direncinin kırılmasına ve yağ yakılmasına yardımcı oluyor.
Brokoli ile artık diyetler daha kolay
Düşük kalorisi, kansere karşı koruyucu özellikli ve bol lif içermesi nedeniyle diyeti kolaylaştırıyor.
Elma, armut
Özellikle kabuğundaki lif miktarının fazla olması sayesinde, biraz da tam olgunlaşmamış haliyle tüketildindiğinde daha az yemek yeme ihtiyacı duyuluyor. Uzun süre çiğneyerek yenilen besinler daha çok kilo verdiriyor.Kaynak.http://www.7gunsaglik.com