Kalp Sağlığını Koruyan Beslenme Şekli

Sağlıklı beslenmek tüm vücudumuzu korur, kalbi korur, besler ve güçlendirir.

Koroner arter hastalıkları yağlı ve yanlış beslenmekten ileri gelir. Öncelikle kalbimizi koruyacaksak kırmızı etten uzak durmalıyız. Balık yeterince güçlü bir et kaynağıdır. Hayvansal gıdaların tümü ve doymuş yağlardan uzak durun. Yağ tüketirken gram gram sayın. Porsiyon başına düşen miktarı sınırlayın.

Unlu mamüller, çerezler, cipsler, kek, börek, pasta, ekmek, kızartma yağlı oldukları için iki kat tehlikelidir. Bitkisel gıdalara yönelin. Sebze, meyve ve tam tahıllı gıdalar kalbi kurtarır. Arterleri koruyan vitamin, mineral, antioksidan ve lifler, taze ürünlerde bolca bulunur.

Ayrıca tansiyonu düşürmeye de yardımcıdır. Kiloyu kontrol altında tutar. Sağlıklı besinler obeziteyi önleyerek bir bakıma kalbi yine korur. Obezlerde ve erkeklerde yüksek tansiyon riski daha fazladır. Kalp dostu gıdalar bu sorunları önler. Protein tüketim ama et ürünlerinde aşırıya kaçmadan tavuk, balık, bakliyat gibi gıdalar tüketin.
Kaynak.7gunsaglik