Daha az zaman harcayarak daha çok pişirin ve tüketin. İşte romatizma hastalarına özel mutfak ve pişirme yöntemleri.
İyi pişiren tost makinesi, fırın, ocak, ızgara gibi aletleri seçin. Mikrodalganız acil anlarda hazır olsun.
Kol seviyenizde kolay yerlerde araç gereçler için askılarınız olsun. Tavan, yüksek raflar veya dolap altlarına eğilip kalkmak rahatsızlık verir.
Malzemelere kolay erişim sağlayın. Buzdolabı ve erzak dolabınız uygun yerlerde olsun.
İyi tasarlanmış çok amaçlı ergonomik gereçler satın alın. Zor kesen bıçak gibi aletler almayın.
Doğrama, kıyma, karıştırma gibi tüm işlemler için elektrikli aletlerden yararlanın.
Buzdolabının kapısında zorlanmalar varsa kolunu onarın veya bir bez eşarp gibi bir şey bağlayarak kolay açılmasını sağlayın.
Ölçü kabı ve sürahilerden yararlanın, bir şeyi doldurup boşaltırken lavabo içini kullanın boş kaplarda bu işlemleri ayarlayın.
Yavaş çalışan bir ocak tercih edin donmuş gıdaları ve tüm gıdaları pişmeye daha kolay hazırlar ve sizi fazla yormaz.
Bulaşık makinesi yerine bulaşıkları sıcak suyla elde yıkayın. Sıcak su eklemleri rahatlatır.
Tek seferde çok pişirin saklama kabında tutun ve bir daha pişirme gereği duymadan daha fazla tüketin.Kaynak.http://www.7gunsaglik.com