Ana menüye mutlaka kendiniz karar verin özel menüler şefin tavsiyesi gibi menüler size göre olmayabilir.
Akşam yemeğinin hafif geçmesi kilo için iyi olacaktır. Menü tasarımında yemeklerin açıklanması idealdir. İçeriği malzemeleri pişirilme yöntemi gibi. Bazı yemekler kalın veya farklı renkle yazılır ve menüde birbirinden kolayca ayrılır. Bunlara dikkat edin. Müşterilerin ilgisini çekmek için sağlıksız da olsa en ünlü spesiyal bir yemek ilginç bir şekilde menüye yazılır. Genelde de insanlar bunları seçer.
Restoran şefleri özel yemeklere genelde duyusal adlar verir. Kadife çikolata tadı, eşsiz görünümlü enfes vb gibi tabirler sıkça kullanılır. Nostaljik isimler kullanılır babaannenin elmalı turtası gibi. Veya coğrafi isimlerle yemekler anılır iştah açıcı doğu X bölgesi kokteyli gibi. Sağlıklı ve zevkli bir yemek sipariş etmek istersiniz ama genelde en gösterişli ünlü olanı seçersiniz. Bu size bir kılavuz olsun ve restoranda artık daha bilinçli bir müşteri olun. Aksi halde kiloya kilo katabilirsiniz.
Kaynak.haber7
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder