Az Karbonhidrat, Çok Yağ Epilepsi Riskini Azaltır

Araştırmacılar yetişkinlerde epilepsi direncini incelemiş ilaca direnciyle beraber beslenme etkileşimleri gözlenmiştir.

Buna göre az karbonhidrat yüksek oranda yağ tüketimi epilepsi direncini artırarak riski azaltıyor. Bu diyete Atkins diyeti deniyor. Meyve, sebze, fındık, avokado, peynir, balık, pastırma, yumurta, mayonez, tereyağı, hamburger, krema gibi bahsedilen besin değerlerindeki besinler tüketilmeli.

Bu diyet kısıtlayıcı olmamakla birlikte yürütmesi zordur. Ketojenik epilepsi diyetinde 3:1 veya 4:1 oranda yağ tüketilmeli. Karbonhidrat proteini az miktarda olmalı. Aldığınız kalorinin o öğün ve o gün için belli bir kısmı yağdan az bir kısmı karbonhidrat ve proteinden oluşmalı. Vitamin mineral ve besin değerleri yüksek olmalı.

Sağlıklı ve bu tarzda beslendiğiniz takdirde epilepsi riskiniz azalır. Epilepsi ciddi bir beyin hastalığıdır diğer adı saradır. Bu beslenme düzeniyle epilepsi vakalarında %50 azalma görülmüştür. Tedavi kesilince kilo kaybı görülür ciddi bir yan etki görülmemiştir.
Kaynak.7gunsaglik